Civitas Fidelissima Történelmi Vetélkedő

A Civitas Fidelissima Történelmi Vetélkedő az 1921-es soproni és Sopron környéki népszavazást megelőző éveket és az azt követő időszakot felölelő vetélkedő. Olyan történelmi korszakban mélyülhettek el, mely sorsdöntő volt a magyarság és a Magyarországon élő nemzetiségek életében a Trianon utáni időszakban.

Miért vegyél részt a versenyen?

Élmény

A CFTV az 1921-es soproni és Sopron környéki népszavazás eseményeit feldolgozó vetélkedő, amelynek során egy olyan történelmi korszakot ismerhettek meg, sorsdöntő volt a magyarság és a Magyarországon élő nemzetiségek életében a Trianon utáni időszakban.

Kihívás

A három főből (+1 fő felkészítő tanárból) álló csapatoddal olyan változatos feladatok elé állítunk, ahol a tények ismerete mellett szükségetek lesz a kreativitásotokra, elszántságotokra és ügyességetekre.

Fejlődés

Könnyedén fejleszthetitek tanulási készségeiteket az online fordulókon, a személyes prezentációkon, a kisfilmek elkészítésén és szakmai visszajelzéseken keresztül.

A verseny menete

Online forduló

2021. április 28., szerda 15:00
1
A három főből álló csapatotok egy 50 kérdésből álló kvíz megoldásával tehet tanúbizonyságot a témát érintő megszerzett tudásotokról.

Esszé

2021. május 25-ig
2
Az online fordulók legjobbjaiként továbbjutva a megadott esszétémák valamelyikét kiválasztva oszthatjátok meg gondolataitokat a történelem szakértőivel.

Kisfilmek készítése

2021. október 15-ig
3
A vizualitás és a hang világát eszközül hívva, fantáziátokat szabadon engedve teret kaphattok saját készítésű kisfilmetek megalkotására.

Döntő

ÚJ IDŐPONT - 2022. március 26., 11:00
4
A fődíj megszerzéséért kreatív és élményekben gazdag feladatokat megoldva egy pörgős záró megmérettetésen a történelmet formáló személyek és további szakértő zsűritagok előtt mérhetitek össze tudásotokat és ügyességeteket.
Civitas Fidelissima Történelmi Vetélkedő
Civitas Fidelissima Történelmi Vetélkedő
Civitas Fidelissima Történelmi Vetélkedő
Civitas Fidelissima Történelmi Vetélkedő
Civitas Fidelissima Történelmi Vetélkedő

CFTV MINI

A „mini" kategóriában a felső tagozatosok mutathatják meg kreativitásukat, ügyességüket a téma vonatkozásában egyénileg vagy csoportosan készített  alkotásaikon keresztül. 

A beérkezett pályaműveket a tanév végéig véleményezi a zsűri, majd ezt követően, kiállítjuk az alkotásokat a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban, Sopronban. A legkreatívabb pályázókat, ill. a jelentkező csapatokat értékes nyereményekkel díjazzuk.


Népszavazás