CFTV MINI

A Civitas Fidelissima Történelmi Vetélkedő Mini című országos kreatív történelmi versenyre általános iskolás felső tagozatos diákok jelentkezését várjuk.

Jelentkezés

A vetélkedőre a nebulók egyénileg vagy csoportosan (max. 3 fővel) jelentkezhetnek, intézményenként több diák, ill. csapat nevezését is elfogadjuk.  A versenyen való részvétel regisztrációhoz kötött,

A versenyre regisztrálni a www.cftv.hu honlapon 2021. május 25-ig lehet. FRISSÍTÉS! Meghosszabbított határidő: 2021.június 11.

A verseny célja

A megmérettetés célja, hogy a versenyben résztvevő diákok együttes munkával és közös kutatás segítségével minél bővebb ismeretet szerezzenek a magyar történelemről és mindennapjairól az 1918-as őszirózsás forradalomtól az 1922. január 1-jéig tartó időszakban, kiemelt figyelmet fordítva az 1921-es soproni népszavazás eseményeire.


Feladat

A felső tagozatosok kreativitásukkal, tehetségükkel saját kezűleg készített alkotásokon át ragadhatnak ki egy momentumot, hangulatot, emléket az 1921-es soproni népszavazásról és az azt megelőző időszakból. Várjuk az általuk készített rajzokat, festményeket, maketteket, képregényeket vagy bármely technikával kidolgozott alkotásokat a téma vonatkozásában.

Beküldési határidő

Beküldési határidő:     2021. május 25.   FRISSÍTÉS! Meghosszabbított beküldési határidő: 2021.június 11.
Beküldési cím:             Soproni Tankerületi Központ (9400 Sopron, Bajcsy-Zsilinszky utca 9. II.emelet) 

Az alkotások mellett kérjük feltüntetni a tanuló és iskolájának nevét, ill. osztályát.


Nyeremények

A beérkezett pályaműveket a tanév végéig véleményezi a zsűri, majd ezt követően, kiállítjuk az alkotásokat a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban, Sopronban. A legkreatívabb pályázókat, ill. a jelentkező csapatokat értékes nyereményekkel díjazzuk.

A vetélkedővel kapcsolatos további információkról az info@cftv.hu címen érdeklődhettek.