GY.I.K.

1. Mi az a CFTV?

A 2021-es Civitas Fidelissima Történelmi Vetélkedő rövidítése.

2. Milyen történelmi korszakot ölel fel a vetélkedő?

A megmérettetés célja, hogy a versenyben résztvevő diákok együttes munkával és közös kutatás segítségével minél bővebb ismereteket szerezzenek a magyar történelemről és mindennapjairól az 1918-as őszirózsás forradalomtól az 1922. január 1-jéig tartó időszakban, kiemelt figyelmet fordítva az 1921-es népszavazás eseményeire.

3. Hány fős csapatok jelentkezhetnek a versenyre?

Ahogyan az a regisztrációnál is látszik, három fő diák és egy felkészítő tanár jelentkezése és részvétele szükséges a vetélkedőn való részvételhez.

4.Egy iskolából több csapat is regisztrálhat a vetélkedőre?

 Igen.

5. Hogyan tudok jelentkezni a versenyre?

A www.cftv.hu honlapon a jobb felső sarokban találjátok a regisztrációs fület, ahol a 3+1 fős csapatotokkal tudtok regisztrálni a vetélkedőre.

6. Milyen e-mail címmel regisztrálhatunk a versenyre?

Mindenképpen célszerű olyan fiókot választani, amelyikhez mindegyikőtök hozzáfér. Kiemelten javasoljuk a GMAIL-es fiókok használatát, amennyiben lehetőség van rá, kérjük a freemailes, citromailes, indamailes, vipmailes fiókok használatának mellőzését.

7. Milyen adatok megadása szükséges regisztrációkor?

Szükségünk lesz a csapattagok nevére, a felkészítő tanár nevére, telefonszámára, az iskolátok nevére, címére, az évfolyamok megjelölésére, valamint egy csapatnévre.

8. Mi a teendő, ha véletlenül nem a megfelelő kategóriában regisztráltam a csapatommal?

Kérünk, jelezd ezt az info@cftv.hu címen, a szervezők módosítják a kért kategóriát, nem szükséges újból regisztrálnotok.

9. Hány fordulóból áll a vetélkedő?

A verseny 4 fordulóból áll. Az első fordulóban egy online kvíz kitöltése a feladat, a második fordulóba jutóknak egy esszé megírása lesz a feladatuk. A harmadik fordulóban, a döntő részfeladataként a csapatoknak rövid videót kell készíteniük, majd pedig a döntőre egy interaktív vetélkedő keretében kerül sor Sopronban.

10. Mi a teendő abban az esetben, ha technikai probléma adódik a kvíz kitöltése okán?

Új bejelentkezést követően új kérdőívet generál a program.

11. Milyen fórumokon tájékozódhatunk az elért eredményekről és egyéb információkról?

Minden fontos tudnivalót az általatok megadott e-mail címre küldünk, valamint a honlapon is elérhetőek a leglényegesebb tudnivalók.

12. A CFTV Mini pályázaton egy jelentkező diák/csapat több alkotással is benevezhet?

Nem, a CFTV Mini kreatív pályázaton egy jelentkező diák, ill. csapat csak egy alkotással nevezhet. A beérkezett pályaművekről fotó készül, melyek láthatóak lesznek mind a www.cftv.hu honlapon, mind pedig a www.facebook.com/Huseg100Sopron oldalon is.

13. Azoknak is kell regisztrálniuk, akik a CFTV Mini pályázatára jelentkeznek?

Igen, nekik is szükséges regisztrálniuk.