Kiállítás a soproni Népszavazás jegyében

A Civitas Fidelissima Törénelmi Vetélkedő MINI alkotói pályázatára beküldött alkotásokból nyílt kiállítás Sopronban, a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban emléket állítva az 1921-es soproni és Sopron környéki népszavazás eseményeinek.

Az általános iskolák 5-8. évfolyamos diákjait megszólító versenyt 2021 áprilisában hirdette meg a Soproni Tankerületi Központ. A jelentkezők egyénileg vagy csoportosan nevezhettek és 2021. június 11-ig küldhették be pályaműveiket.

A pályázatra 100 diák közreműködésével, több mint 60 kreatív alkotás érkezett be az ország minden tájáról. A számos festmény, rajz és plakát mellett különböző makettek és egyedi elképzelések is elkápráztatták a zsűritagokat.

A beküldött alkotások a centenáriumi programsorozat részeként, kiállítás formájában tekinthetők meg a Liszt Ferenc Konferencia és Kulturális Központban várhatóan 2022 januárjáig.

Az értékelés során a zsűri külön-külön értékelte az egyéni és a csoportos alkotásokat, valamint külön kategóriában díjazták a maketteket is. Ezen kívül a legegyedibb és legkreatívabb ötleteket pedig különdíjjal jutalmazták a szervezők.

A pályázaton az alábbi eredmények születtek:

Egyéni kategória:

I. helyezett - Farkas Ajsa Anna (Fekete István – Vörösmarty Mihály Általános Iskola, Ajka)

II. helyezett - Schmidt Zsófia (Mogyoródi Szent László Általános Iskola, Mogyoród)

III. helyezett - Laki Borbála (Szent Orsolya Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Óvoda és Kollégium, Sopron)

IV. helyezett - Rózsa Kitti (Szegedi Fekete István Általános iskola, Szeged)

V. helyezett - Létai Gabriella Dóra (Széchényi Ferenc Általános Iskola, Fertőszéplak)

Csoportos kategória

I. helyezett - Magyarok maradunk! - Németh Raul, Pénzes Bálint (Bágyogszováti József Attila Általános Iskola, Bágyogszovát)

II. helyezett - Ajkai alkotók - Muszáj Nóra, Ferencsik Lili, Darvas Fanni Marianna (Fekete István-Vörösmarty Mihály Általános Iskola és Gimnázium, Ajka)

III. helyezett - Beledi Amazonok - Gazsó Nikolett Amina, Horváth Cecília Lilla, Seucz Laura (Beledi Általános Iskola, Beled)

IV. helyezett - Fenyőtoboz - Pregardt-Paur Eszter, Pongrácz Jázmin, Kubinszky Armand (Soproni Német Nemzetiségi Általános Iskola - Deutsche Nationalitätenschule Ödenburg, Sopron)

V. helyezett - Nem! Nem! Soha! - Ónodi Noémi, Somos Jázmin Éva (Koroknay Dániel Tehetséggondozó Általános Iskola, Mád)

Makett:

I. helyezett - Civitas Deák - Némedi Péter, Nemes Benedek István, Kanyó András (Fehérgyarmati Deák Ferenc Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium, Fehérgyarmat)

II. helyezett - SopKa - Imre Kata (Peresztegi Általános Iskola, Pereszteg)

IIIl. helyezett - Kékfrankók - Németh Nikolett, Tömböly Dóra (Beledi Általános Iskola, Beled)

Különdíj:

Viribus Unitis csapat - Karszi Lili Éva, Fekete Zita, Szabó Zsóka (Szekszárdi Dienes Valéria Általános Iskola, Szekszárd)

Bíró Kolos Tiván - Képregény (Eszterházy Károly Egyetem Gyakorlóiskolája, Eger)

A pályázatra beküldött összes alkotás és a kiállításról készült fotók megtekinthetők a www.cftv.hu oldalon a Galéria menüpont alatt.